Första dagen med den här bloggen börjar ju bra. En dag tidigare än planerat och inte med att jag har lagat mat. En förkylning jag ärvt från ungarna. En förkylning med klor och attityd med andra ord. Det är synd om mig. Så det så.

Utan den skulle jag just nu representerat ”firman” på avslutningsmiddagen på ett utbildningsprogram för en stor kund. Feber, hosta och ingen röst satte stopp för det. Hur som helst, det gav mig i alla fall ett tema för dagens inlägg: Äldste sonen kliver fram och lagar middag ”så pappa slipper när han är sjuk och synd om”.

Här följer således det första receptet på denna blogg. Ett recept som en tioåring fixar.

Spaghetti med körsbärstomater, mozzarella, basilika och ruccola (4 pers)
300-400g Spaghetti (helst De Cecco eller annan som pressats med bronsverktyg)
En ask körsbärstomater, eller två
En vitlöksklyfta
En kruka basilika
Ett par nävar ruccola
Salt
Peppar (gärna svart i detta fall, men det viktigaste är att den är nymald)
Olivolja

Gör så här:

Dela körsbärstomaterna och lägg dem i en bunke.
Riv vitlöken över tomaterna och slå på någon deciliter olivolja.
Skär mozzarellan grovt, och lägg ner den i bunken.
Vänd runt allt med en sked.
Salta och peppra efter smak, och låt stå helst i en timme eller två.
Koka pastan al dente enligt anvisningarna på förpackningen.
När pastan nästan kokat klart lägger du ner ruccolan och alla bladen från basilikan i bunken och vänder runt. Smaka av. Behövs mer salt eller peppar?
När spaghettin kokat klart, slå av den och vänd ihop den med innehållet i bunken. Gärna på ett större fat så att inte all mozzarella bara blir en klump.
Servera gärna en varm sommardag som lunch, eller som middag en onsdag i februari.